Lämpöverkkoremontti – Lahti ja Päijät-Häme

Lämpöjohtoremontti säästää energiaa ja lompakkoa

Puutteellisesti toimiva lämmitysjärjestelmä tuhlaa energiaa, vähentää asumismukavuutta sekä aiheuttaa merkittävän vuotoriskin. Vesivahinkoa ei kannata jäädä odottelemaan, vaan lämpöverkkoremontti kannattaa teettää ajoissa ennen ongelmia. Lahden Putkipalvelut Oy tulee tällöin avuksesi – sijaitsipa kohteesi Lahdessa tai muualla Päijät-Hämeessä.

Lämpöjohtoremontti – varaa ilmainen kartoitus

Lämmitysjärjestelmän voi saneerata erilaisin toteutuksin. Lämmönlähde on järkevää vaihtaa samalla taloudellisempaan ratkaisuun, jolloin saat vaihdon kustannukset takaisin energian säästönä.

Kun otat meihin yhteyttä, tulemme tekemään ilmaisen kartoituksen lämmitysjärjestelmästäsi ja annamme kuntoarvion sekä laitteistosta että putkistosta käynnin perusteella. Mikäli putkiston uusiminen on ajankohtaista, annamme sinulle halutessasi kilpailukykyisen tarjouksen. Käytämme lämpöjohtoremonteissa komposiittiputkijärjestelmiä, joiden avulla saamme tehtyä taloosi siistin, toimivan ja turvallisen lämpöjohtoratkaisun. Voimmekin samalla katsoa yhdessä uusien, pinnassa vedettävien komposiittiputkien reitityksen.

Remontin yhteydessä voidaan esimerkiksi vaihtaa myös patterit, mikäli ne ovat huonossa kunnossa. Pääsääntöisesti kyse on kuitenkin lämpöjohdoista, eikä pattereita tarvitse uusia. Näin säästät remontissa uusien pattereiden hinnan.

Milloin lämpöverkkoremontti kannattaa teettää?

Lämmitysputket ovat pääsääntöisesti käyttövesiputkia huomattavasti pitkäikäisempiä. Tästä huolimatta etenkin ennen 1990-lukua rakennetuissa omakotitaloissa ja kiinteistöissä on tarpeellista varmistaa lämmitysjärjestelmän putkien ja laitteiden kunto. Vaikka lämmityksessä ei olisikaan ilmennyt ongelmia, vanhoihin ja huonokuntoisiin lämmitysputkiin liittyy aina vuotoriski. Vuodot puolestaan aiheuttavat vesivahingon salakavalasti, sillä ne alkavat yleensä hitaasti ja niiden havaitsemiseen menee pahimmassa tapauksessa vuosia.

Lämmitysjärjestelmän vuotoriskien arviointi

Lämmitysverkosto on suljettu järjestelmä, ja koska hapeton vesi ei juurikaan syövytä putkistoa, putkimateriaalina voidaan käyttää rautaputkia. Suuressa osassa omakotitaloja patteriputket kuitenkin kulkevat talon ulkoseinien vieressä pohjalaatassa, jolloin ulkopuolinen kosteus voi altistaa putket ruostumiselle. Kylpyhuoneet ja muut kosteat tilat, joissa putket kulkevat rakenteissa, muodostavat jopa suuremman riskin. Jos kylpyhuoneessa on myös käyttöveteen kytketty lattialämmitys, kannattaa ruveta pikaisiin toimenpiteisiin vesivahingon välttämiseksi.

Hälytyskellojen tulisi soida viimeistään siinä vaiheessa, kun järjestelmään joudutaan usein lisäämään painetta. Usein paineen katoamisen aiheuttaa paisunta-astia, josta vastapaineet ovat kadonneet, tai vuotava varoventtiili. Paisunta-astian tehtävänä on tasata painetta lämpötilan aiheuttamaan lämpölaajenemiseen ja varoventtiili estää paineen liiallisen nousun.

Mikäli yleisimmät viat on poissuljettu, vuoto putkistossa on todennäköinen.

Lämmitysjärjestelmän ongelmat ja niiden syyt

Lämmitysjärjestelmän toiminnan katkeaminen on helppo huomata paukkupakkasilla, kun talo alkaa kylmetä. Usein syynä on laitevika – lämmitysjärjestelmän jokin osa on tullut tiensä päähän. Yli 20 vuotta vanha lämmitysjärjestelmä alkaakin olla teknisen käyttöikänsä lopussa, joten on aika alkaa miettiä lämmönlähteen uusimista tai päivittämistä energiatehokkaaksi.

 • Koska lämpö siirtyy putkissa vettä kierrättämällä, kierron loppuminen tai heikkeneminen on suuri lämpöongelmien aiheuttaja. Tähän syynä voivat olla esimerkiksi kiertovesipumpun rikkoutuminen, putkissa oleva ilma, putkien tai venttiilien tukkeutuminen tai vuodon aiheuttaman paineen katoaminen.
 • Yksittäisen patterin lämpiämättömyys on yleensä ilman tai patteriventtiilin tukkeutumisen aiheuttamaa.
 • Lattialämmitykset tai patterijärjestelmät, jotka on tehty happea läpäisevällä muoviputkella, tukkeutuvat putkeen kertyvän sakan takia.

Lämpöjohtoremontti ammattilaisilta – ota yhteyttä!

Lahden Putkipalvelut Oy tekee lämpöverkkoremontteja yli 20 vuoden kokemuksella sekä Lahden ja Hollolan että koko Päijät-Hämeen alueella. Erikoisalaamme ovat omakotitalojen lämpöjohtoremontit, mutta remontoimme myös muita kiinteistöjä.

Kun varaat meiltä ajan maksuttomalle kartoituskäynnille, sinun ei tarvitse arpoa lämpöverkkoremontin ajankohtaa. Samalla voit pyytää kartoituksen käyttövesi- ja viemäriputkistoista – putkiremontti on kannattavinta tehdä kerralla kunnolla. Ota siis rohkeasti yhteyttä!

Lämpöverkkoremontti lyhyesti

 • Lämpöjohtoremontti kestää yleensä vain 3–6 päivää.
 • Ei pintojen rikkomista.
 • Uudet pinnassa kulkevat komposiittiputket ovat siisti ja turvallinen ratkaisu.
 • Uudet putket ovat käyttöiältään pitkäikäiset.
 • Vältät vesivahingon.
 • Energiankulutus pienenee.
 • Kiinteistösi arvo nousee.
 • Asumismukavuus paranee tasaisemman lämmön ansiosta.
 • Lämpöverkkoremontin hinta on noin 3500–6000 €
 • Voit hakea lämpöverkkoremontista tuntuvan kotitalousvähennyksen.
 • Meiltä saat lämpöjohtoremontin myös rahoituksella osamaksuerissä!